Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!

Dette bør du overveje, før du køber en robotplæneklipper

Robotplæneklippere er mere populære end nogensinde før, og det er ikke så underligt. De er blevet langt billigere og bedre, end de var før i tiden, og så er de bare utroligt praktiske, hvis du ikke selv orker at slå græsplænen. Bliv klogere på, hvordan du vælger den rigtige robotplæneklipper til dit behov, herunder.

En robotplæneklipper er ikke bare en robotplæneklipper. Hvis du gennemgår en robotplæneklipper test, vil du hurtigt opdage, at der er stor forskel på modellerne. Er du i tvivl om, hvad du skal gå efter, følger her en praktisk købsguide, du kan følge.

Hvad er en robotplæneklipper?

Først og fremmest er det væsentligt, at du sætter dig ind i, hvad en robotplæneklipper er. Det er en plæneklipper, som kan slå din græsplæne automatisk, helt uden at du selv skal røre en finger. Du skal bare indstille den til at gå i gang, og så sker resten af sig selv.

Græsset bliver slået for dig, og plæneklipperen er utroligt stille, da den typisk holder støjniveauet under 60 dB. Den kan desuden slå græsset, selvom det regner udenfor, og den kører typisk selv i ladestationen, så den bliver opladt automatisk.

Hvad er dit budget?

Robotplæneklippere fås i alle forskellige prisniveauer, men du skal typisk af med et par tusinde som minimum, hvis du vil have en god og brugbar én af slagsen. De bliver mere og mere populære, og derfor er prisen generelt faldet gennem de seneste år.

Det betyder, at du kan få langt mere for pengene, end det var tilfældet for blot få år tilbage. Hvis du vil have nemmere ved at vælge den rigtige robotplæneklipper, kan du med fordel overveje, hvor meget du er villig til at ofre den, da det indskrænker dine muligheder.

Når du har besluttet dig for et budget, får du nemmere ved at vælge. Det er dog en god idé at undersøge, hvad de forskellige modeller koster, da det bedre kan betale sig at spare lidt op og købe en ordentlig model til at starte med.

Hvor stort et areal skal den kunne slå?

Du skal gøre dig nogle tanker om, hvor stort et græsareal din robotplæneklipper skal slå. De forskellige modeller har forskellig batterikapacitet, og derfor er det væsentligt, at du vælger én, som rent faktisk kan slå hele græsplænen på én gang.

Hvis du vælger én med en lav batterikapacitet, kan det være, at den kun slår halvdelen af græsplænen, før den automatisk kører over i ladestationen. Det er både irriterende for udsynet, men det er samtidig ikke holdbart i den lange ende. Har du en meget lille græsplæne så kan du overveje en plæneklipper med batteri i stedet.